Kevade tervituskook

Biskviit

jahu 120 g
küpsetuspulbrit 1 tl
Alma täispiima 100 g
muna 2
vanilliekstrakti 0,5 tl
Alma Eesti võid 40 g
suhkrut 170 g
soola 0,25 tl

Biskviidi immutamiseks

Alma vahukoort 100 ml
suhkrut 50 g

Jogurtivaht

Alma Muah! aedmaasika koorejogurtit õhulise biskviidiga 600 g
Alma vahukoort 100 g
suhkrut 25 g
želatiini 3 tl
vett 3 spl

Maasikavaht

külmutatud maasikaid 400 g
suhkrut 50 g
želatiini 2 tl
vett 1 spl
Alma vahukoort 150 g
suhkrut 25 g

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C-ni.

Valmista ette ümmargune küpsetusvorm  (läbimõõt 20 cm). Määri vormi küljed võiga ja raputa üle kergelt jahuga. Vormi põhja pane küpsetuspaber.

Biskviidi valmistamiseks sega kausis jahu, sool ja küpsetuspulber. Väikeses potis kuumuta piim ja lisa või. Sega kuni või on sulanud ja eemalda pott pliidilt. Suures kausis vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Sega taignasse kuivainete segu, võisegu ja vanilliekstrakt. Vala tainas vormi ja küpseta 30-35 minutit. Koogi valmidust kontrolli puidust tikuga. Kui biskviiti torgatud tikk  jääb puhtaks, siis on biskviit valmis. Võta biskviit ahjust välja, ja lase jahtuda.

Biskviidi immutamiseks sega suhkur ja vahukoor omavahel. Ära vahukoort vahusta, lihtsalt sega suhkruga.

Jogurtivahu jaoks paisuta želatiin külma veega ja sulata želatiin pliidil ühtlaseks vedelikuks. Lisa pisut jahtunud želatiini segu toasooja jogurtisse. Vahusta vahukoor koos suhkruga ja lisa segule.

Maasikavahu tarbeks pane külmutatud maasikad koos 50 g suhkruga potti ja kuumuta kuni maasikad on pehmed. Püreesta maasikad saumikseriga. Paisuta želatiin külma veega ja sulata želatiin pliidil ühtlaseks vedelikuks. Lisa kuumale maasikapüreele sulatatud želatiini segu. Vahusta vahukoor koos 25 g suhkruga ja sega õrnalt segades jahtunud maasikasegusse. Kaunistamiseks on vajalik ca 300 g maasikaid.

 

Koogi kokkupanek:

Lõika jahtunud biskviit kaheks ühesuuruseks kettaks. Aseta üks tordipõhi taldrikule millel soovid kooki serveerida. Vooderda 20 cm läbimõõduga koogivormi küljed tordikile ribaga ja tõsta see biskviitpõhja ümber.

Pintselda biskviitpõhi poole immutusvedelikuga. Kata viilutatud ühesuuruste maasikatega tordivormi küljed. Nii, et lõikepind jääb väljapoole vastu tordikilet.

Lisa ettevaatlikult jogurtivaht ning lase sellel külmikus tarduda kuni jogurtivaht on piisavalt tugev, et saaksid sinna peale lisada maasikavahu kihi.

Lisa maasikavahu kiht ja lase sellel tarduda. Immuta teine pool biskviidist (lõikepinna poolt) immutusvedelikuga.

Lisa teine pool biskviidist maasikavahu peale ja lase tordil külmkapis tarduda üleöö. Enne serveerimist eemalda tordivormi küljed ja tordikile. Kaunista vastavalt oma soovile.

 

Retsepti autor Triinu Võsu

My Mum is the best Cook ever.  triinuvosu.blogspot.com