Keefiritaignaga kohupiimakook
Alma keefir 2,5% 1kg | 125 ml |
jahu | 200 g |
munakollane | 1 |
toiduõli | 1 spl |
Alma Eesti või 82% 200g | 20 g |
suhkrut | 1 spl |
soola | 0,25 tl |
soodat | 0,5 tl |
Täidis
muna | 2 |
vanillisuhkrut | 1 tl |
suhkrut | 100 g |
rosinaid | 150 g |
Alma maitsestamata kohupiimakreem 3,0% 300g | 2 pakki |
Alma Eesti või 82% 200g | 100 g |
pisut soola |
Valmistamine
Pane kaussi keefir, munakollane, sool, suhkur ja sooda. Jäta tainas seisma 5 minutiks ja lisa toiduõli ning sega ühtlaseks. Teises kausis sega jahu ja toasoe või ning lisa saadud segu keefirisegule. Sega tainas ühtlaseks ning sõtku taigent kuni see on läikiv ja sile ning lööb kausi küljest lahti. Kata tainas toidukilega ning jäta seisma 30 minutiks.
Samal ajal valmista koogi täidis.
Vahusta munad suhkruga ning lisa kohupiim ja sulatatud või. Lisa pestud rosinad ning sool ja sega ühtlaseks.
Rulli taigen ca 20 cm suuruseks ringiks ning pane see võiga määritud ahjuvormi.Lisa taigna peale kohupiimatäidis. Küpseta ahjus 200 C juures ca 45 minutit. Lase koogil jahtuda enne serveerimist.
Retsepti autor Triinu Võsu/ My Mum is the best Cook ever / triinuvosu.blogspot.com