Kakao-kohupiimakook mustsõstardega

Põhi:

jahu 200g
suhkrut 50g
külma Alma võid 100g
munakollast 1tk
Alma hapukoort 1sl
näpuotsatäis soola

Täidis

mustsõstraid 3dl
Alma kakao kohupiimakreemi 600g
muna 3tk
suhkrut 1,5dl
vaniljesuhkrut 1tl
kuhjaga naturaalset kakaopulbrit 4spl

Valmistamine

Sega jahu, sool ja suhkur. Lisa tükkideks lõigatud või, haki noaga, kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja hapukoor, sõtku ühtlaseks. Tee taignast pall, pane see toidukile sisse ning 30 minutiks külmkappi. Kata ca 26 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga ja suru tainas vormi põhja. Eelküpseta tainast 180 kraadi juures ca 15 minutit.

Sega täidiseks kohupiim munade ja suhkrutega. Sõelu juurde kakaopulber ja sega ühtlaseks. Tee marjadest koos 2 sl suhkruga toormoos, kuhu jäta ka mõned suuremad marjatükid sisse. Kuna marjad annavad palju mahla välja, sõelu sisse ka 1 sl tärklist. Vala marjasegu eelküpsetatud põhjale ning marjadele vala kohupiimatäidis. Küpseta kooki 180 kraadi juures umbes 35 minutit, kuni kohupiimakiht on hüübinud. Lase jahtuda. Kook on parim järgmisel päeval, kui maitsed on saanud ühtlustuda.

 

Autor: Kristi Rebane