Kakao-kirsikook

10 portsjonit

Koogipõhi

Muna 4 tk
Suhkrut 2 dl
Nisujahu 1,5 dl
Tärklist 0,75 dl
Kakaopulbrit 3 spl
Küpsetuspulbrit 2 tl

Vormi määrimine

Valio meiereivõid
Riivsaia

Niisutus

Alma piima 0,1 dl
Vaniljesuhkrut 1 tl

Täidis

Alma vahukoort 2 dl
Alma kakao toiduvalmistamise kohupiimakreemi 380 g
Kirsimoosi 3 dl
Tumedat šokolaadi 40 g
Värskeid või konservkirsse

Valmistamine


Alusta koogi valmistamist põhjast. Vahusta munad ja suhkur. Sega kokku kuivained ja sõelu see vahustatud munade hulka. Sega ühtlaseks ja vala võiga eelnevalt määritud ja riivsaiaga kaetud koogivormi. Küpseta põhja 175°C juures umbes 35 – 40 minutit. Lase koogipõhjal jahtuda.


Täidise valmistamist alusta Alma vahukoore vahustamisest. Lisa hulka õrnalt segades ka Alma kakao kohupiimakreem. Lõika koogipõhi kolmeks kihiks, niisuta piima-vaniljesuhkru seguga. Niisutatud kihid kata kohupiimakreemiga. Aseta kihid üksteisele ja kaunista kook pealt riivitud šokolaadiga ja värskete kirssidega.