Iirise-rosina kohupiimakook valge šokolaadiga

12 portsjonit

Põhi

Alma Eesti võid 175 g
Suhkrut 1 dl
Muna 2 tk
Pähkleid (näiteks metsapähkleid või pekaanipähkleid) 100 g
Punase apelsini või greibi mahla 2 dl
Nisujahu 2,5 dl
Küpsetuspulbrit 1 tl

Täidis

Alma 35% vahukoort 1 dl
Valget šokolaadi 400 g
Alma rosina-vanilli kohupiimakreemi 600 g

Valmistamine

Sulata Alma Eesti või ning sega see suhkruga. Seejärel mikserda hulka ükshaaval munad. Lisa juurde purustatud pähklid ning lõpetuseks punase apelsini mahl (võib olla ka mõni muu, veidi hapuka maitsega mahl). Lisa segule nisujahu, mille sisse oled eelnevalt seganud teelusikatäie küpsetuspulbrit. Sega kogu mass ühtlaseks ning aseta eelnevalt võiga määritud (või küpsetuspaberiga vooderdatud) lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit. Seejärel lase põhjal jahtuda (jäta vorm suletuks).

 

Täidise valmistamiseks sulata valge šokolaad vesivannis ning sulanud šokolaadile lisa hulka Alma vahukoor. Lase veidi segul taheneda ning lisa juurde Alma rosina-vanilli kohupiimakreem. Sega mass ühtlaseks ning kui põhi on jahtunud, kalla valminud täidisesegu peale. Aseta kook külmkappi, kus see võiks seista vähemalt 7 tundi (mõistlik on kook eelmisel õhtul valmis teha, nii et öösel saaks kook kenasti külmkapis seista).

 

 

Head maiustamist!