Hõrk virsiku-kohupiimakook

Põhi

Diagestive küpsist 8tk
Alma Eesti võid 50g

Täidis

nõrutatud konservvirsikut 300g
muna 3tk
Alma vaniljemaitselist kohupiimakreemi 300g
Alma hapukoort 200g
suhkrut 40g
tärklist 2sl
riivitud muskaatpähklit 0,5tl
tera soola

Kate

Alma hapukoort 200g
suhkrut 30g
vanillisuhkrut 1tl

Valmistamine

Põhja jaoks purusta küpsised peeneks ning sega sulavõiga. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja ning jäta külmkappi ootele, kuniks täidise valmistad. Nõruta virsikupoolikud ning püreesta ühtlaseks. Sega kausis lahti munad, lisa virsikupüree, kohupiimakreem ja hapukoor. Maitsesta tera soola ja riivitud muskaatpähkliga. Sega omavahel tärklis ning suhkur ja lisa kohupiimasegule. Vala täidis põhjale ning küpseta 175 kraadi juures umbes 50 minutit, kuni kook on pealt tahenenud, aga veel kergelt võdiseb.

Sega omavahel katteained ning vala koogile. Lülita ahi välja ja lase kinnise uksega veel soojas ahjus umbes 10 minutit jahtuda. Hoia kooki enne serveerimist üleöö jahedas, et maitsed saaksid ühtlustuda.

 

Autor: Kristi Rebane