Hõrk šokolaadikook

Alma Eesti võid 82% 50 g
Alma täispiima 3,8%-4,2% 100 ml
piimašokolaadi 200 g
želatiinipulbrit 4 g
Alma täispiima 3,8%-4,2% 130 ml

Serveerimiseks

šokolaadiküpsiseid
röstitud kakaopulbrit 100 g

Valmistamine

Sulata kastrulis või, lisa piim ja kuumuta keemiseni, võta kastrul pliidilt ja lase paar minutit jahtuda.
Tükelda šokolaad ja lisa piima hulka, sega ühtlaseks massiks ja pane külmkappi tahenema.
Paisuta želatiin külmas vees, 4 g želatiini kohta võta 24 g külma vett, sega need väikses kausis omavahel läbi ja lase 5 minutit paisuda. Seejärel sulata želatiin, kuni muutub vedelaks ja ühtlaseks massiks.
Teises kastrulis kuumuta piim 40 kraadini ja sega juurde želatiin. Jahuta piimamass 18 kraadini.
Sega käsimikseriga omavahel šokolaadimass ja piimamass, täida silikoonist koogivorm täidisega ja pane sügavkülma vähemalt 5 tunniks.

Hoiusta kooki sügavkülmas ja võta enne serveerimist 5-10 minutit välja.
Küpseta ahjus kakaopulbrit 150 kraadi juures 1 tund, sega iga 20 minuti tagant.


Serveeri kooki küpsisepuru põhjal ja raputa peale kakaopulbrit.