Hõrgutav kohupiimakook

Põhi

toasooja võid 110g
rafineerimata roosuhkrut 50g
muna 1
riisijahu 120g
küpsetuspulbrit 1tl

Täidis

Alma kreeka stiilis kohupiimakreem õunte ja kaneeliga 380g 650g
Alma vahukoor 35% 200ml 200ml
muna 3
kartulitärklist 2spl
vanillisuhkrut 2tl
rafineerimata roosuhkrut 40g
sidruni mahla 0,5

Valmistamine

Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Vahusta või ja rafineerimata roosuhkrur, lisa muna ja vahusta veel. Sega omavahel eelnevalt riisijahu ja küpsetuspulber ja sega kõik kompnendid omavahel kokku, mikserda minu/paar. Vooderda 26 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning määri selle seinad võiga. Vala põhja materjal vormi ja jaota nii põhjale ja seintele nii, et nad oleksid umbes 3-4 cm kõrguses kaetud.

 

Täidise jaoks lisa kõik koostisosad välja arvatud sidrun. Vahusta omavahel paar minutit nii, et näed, kuidas täidis on justkui kreemine vaht, see võtab aega umbes ca 4-5 minutit. Seejärel lisa 1 sidruni mahl. Vahusta veidi veel, et täidis ühtlustuks. Vala eelnevalt täidisega ettevalmistatud vormi, küpseta ca 35-40 minutit. Lase jahtuda.

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher

https://www.marjaanavaher.ee/