Banaanikook jogurtikreemiga

10 portsjonit

Põhi

Alma Eesti võid 120g
kookossuhkrut või pruuni suhkrut 100g
vanilliekstrakti 1tl
muna 2tk
purustatud banaani 3tk
Valio Gefilus maitsestamata jogurtit 1dl
küpsetuspulbrit 1tl
jahu 300g
näpuotsatäis soola

Täidis

Alma vahukoort 4dl
Alma mustika-banaanijogurtit 380g
maitse järgi suhkrut
banaaniviile ja šokolaadi kaunistuseks

Valmistamine

Põhi:

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustades ükshaaval munad, purustatud banaanid, sool ja vanilliekstrakt. Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu ning lisa jahusegu tainale.

Küpseta tainast 180 kraadi juures 25 minutit lahtikäivas küpsetuspaberiga kaetud koogivormis nii, et saad kaks 24 cm läbimõõduga põhja ja lase jahtuda.

Täidis:

Täidise jaoks vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega juurde Alma mustika-banaanijogurt. Kui oled maiasmokk, siis võid lisada täidisele ka maitse järgi suhkrut.

Kui täidis tundub liiga vedel, lisa ka paar supilusikatäit vanillikastme pulbrit (Ekströms).

Aseta põhi taldrikule ning kata kreemiga. Aseta peale teine põhi ja kata ülejäänud kreemiga. Kaunista kook banaaniviilude ja šokolaadiga.

Tordi vahele võid soovi korral samuti lisada banaanitükke ja/või mustikaid.


Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi