Aprikoosi-valge šokolaadi kook

15 portsjonit

Põhi

Diegestive küpsiseid 200 g
Alma Eesti võid 75 g

Täidis

Konserveeritud aprioose 1 purk (400g/240g)
Aprikoosi siirupit (kasuta konserveeritud aprikooside siirupit) 2 spl
Vanillisuhkrut 1 spl
Laimimahla 2 spl
Alma maitsestamata kohupiimakreemi 250 g
Suhkrut 4 spl
Aprikoosilikööri või mandlilikööri 3 spl
Valget šokolaadi 65 g
Želatiini (või 8 lehte) 20 g
Alma vahukoort 200 ml

Kaunistuseks

Konserveeritud Aprikoosi 1 tk
Mandlilaaste 1/2 dl

Valmistamine

Põhja valmistamiseks sulta kõigepealt Alma või. Seejärel purusta küpsised ja sega sulatatud või küpsisepuru hulka. Suru segu lahtikäivasse koogivormi, läbimõõduga 24 cm.

 

Nõruta koserveeritud aprikoosid siirupist kuivaks. Püreesta suurem osa aprikoosidest saumiksriga või köögikombainis (jäta umbes 8 aprikoosipoolikut koogi kaunistamiseks). Lisa püreele vanillisuhkur, laimimahl, Alma maitsestamata kohupiimakreem, liköör ja eelnevalt peeneks riivitud valge šokolaad.

 

Pane želatiin külma vette mõneks ajaks paisuma. Vahusta samal ajal Alma vahukoor suhkruga (PS! kook on tegelikult juba piisavalt mahus, seega suhkur lisa vaid soovi korral) tugevaks vahuks. Kuumuta aprikoosi-vedelik keemiseni ja sulata želatiin kuumas siirupis. Vala želatiini segu pidevalt segades aprikoosi püree-kohupiima segule. Lisa vahukoor ja sega ettevaatlikult läbi. Vala segu küpsisepõhjale. Kata toidukilega ja jäta kook tarduma vähemalt 5 tunniks või üleöö.

 

Kaunistamine: lõika aprikoosipoolikud viiludeks ja paiguta meelepäraselt koogile. Raputa peale ka mandlilaaste.

 

 

Head nautimist!