Aprikoosi-kohupiimakook

Põhi

Alma Eesti võid 100 g
Suhkrut 1 dl
Muna 1
Nisujahu 1,75 dl
Kaerahelbeid 0,75 dl
Küpsetuspulbrit 1 tl

Täidis

Alma maitsestamata kohupiimakreemi 500 g
Valio Viola laktoosivaba toorjuustu 400 g
Sidrunimahla 1 tl
Suhkrut 2,5 dl
Vanillisuhkrut 1 spl
Kartulijahu 1 dl
Muna 5

Valmistamine

Alusta koogi valmistamist põhja tegemisest. Selleks sega omavahel pehme või ning suhkur. Lisa muna, küpsetuspulber ning jahu. Sega ühtlaseks massiks (jääb veidike purune). Seejärel võta 24 cm läbimõõduga lahtikäiv küpsetusvorm ning määri servad võiga kokku. Suru valminud tainas vormi põhja ning äärtesse. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Vala kõik toasoojad täidise komponendid (Alma maitsestamata kohupiimakreem, suhkrud, toorjuustud, kartulijahu, munad) ühte suurde kaussi ning sega mikseriga ühtlaseks kohevaks massiks (see võtab kusagil 3 minutit). Võta külmkapist vorm vooderdatud põhjaga ning vala täidisesegu vormi.

Küpseta kooki 60 minutit 175-kraadises ahjus. Koogi küpsemisel kata (nii umbes poole aja pealt) kook küpsetuspaberi või fooliumiga, et pealmine pind ära ei kõrbeks. Kui kook on valmis, lase vormil jahtuda. Jahtunud kook tõsta välja ning serveeri aprikooside või nende puudumisel marjade või toormoosiga.