Apelsini ja šokolaadiga jogurtitort

10 portsjonit

Põhi

digestive küpsist 8tk
piimašokolaadi (tumedat šokolaadi) 125g

Täidis 1

munalikööri (apelsinimahla) 2,5dl
želatiini 5 lehte

Täidis 2

Alma vahukoort 35% 4 dl
Alma Muah! stracciatella koorejogurtit 380g
suhkrut 3sl
želatiini 6 lehte
Alma piima 2,5% 0,5dl

Kaunistused

apelsini 2tk
piimašokolaadi või tumedat šokolaadi 30g

Valmistamine

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud šokolaadiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja aseta täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Esimese täidisekihi jaoks kuumuta munaliköör või apelsinimahl keemiseni. Keemise käigus aurustub alkohol liköörist, nii et kooki võivad süüa nii suured kui väikesed. Kui siiski soovid, võid likööri asendada apelsinimahlaga. Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja lahusta kuumas vedelikus ning vala põhjale ja aseta teise täidisekihi valmistamise ajaks jahedasse.
Teise täidisekihi jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa vahustades jogurt. Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Kuumuta piim keemiseni ja lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lisa želatiin pidevalt segades täidisesse ja vala täidis vormi ning jäta 2 tunniks kuni üleöö jahedasse tarduma.
Kaunistuseks puhasta apelsiniviilud kestadest ja riivi koorimisnoa abil šokolaadist rullikesi. Kaunista kook enne serveerimist.

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi