Piparkoogikohupiimavahuga täidetud šokolaadikorvikesed meringue tippudega

6 portsjonit

Kreem

Alma piparkoogimaitselist kohupiimakreemi 380g
kakaod 2spl
piparkoogimaitseainet 0,5tl
Alma vahukoort 35% 2dl
suhkrut 1spl

Meringue:

munavalget 2tk
suhkrut 115g

Valmistamine

1. Tempereeri šokolaad: selleks ehita vesivann. Sulata 2/3 šokolaadi kogusest, seda pidevalt segades kuni 50 kraadini. Eemalda pott koos šokolaadiga tulelt ja sega sisse ülejäänud šokolaad. Sega šokolaadimassi kuni temperatuur on alanenud 27 kraadini, tõsta šokolaadipott vesivannile tagasi ja soojenda kuni 30 kraadini.

2. Määri silikoonist vormid seest šokolaadiga ja pane külmkappi tahenema.

3. Valmista kreem: Selleks sega kohupiim, kakao, piparkoogimaitseaine ühtlaseks massiks. Vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks ja sega kohupiimakreemiga ühtlaseks massiks, ning pane külmkappi maitsestuma.

4. Valmista meringue: Selleks vahusta munavalged, suhkrut hakka lisama siis kui on tekkinud pehmed tipud, suhkrut lisa järk-järgult, vahusta kuni on tekkinud tugev vaht. 

5. Eemalda šokolaadikorvikesed vormidest ja täida need kohupiimavahuga. Lõpetuseks lisa iga korvi otsa supilusikatäis meringue'd ja põleta gaasipõletiga meringue tipud kuldseks.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/