Heeringas rosépipra ja hapukoorekastmes

8 portsjonit

Heeringafileed 500 g

Marinaad

Vett 200 g
Valgeveini äädikat 100 g
Soola 12 g
Suhkrut 35 g

Kaste

Alma hapukoort 20% 250 g
Sidrunimahla 15 g
Rosépipart 7 g
Suhkrut 15 g
Soola 6 g

Valmistamine

Esmalt valmista marinaad. Selleks lahusta sool ning suhkur äädika ja vee lahuses. Lõika puhastatud heeringafileest suupärased tükid, aseta kaussi ning vala peale marinaad. Lase kalatükkidel marinaadis seista umbes 24 tundi.


Sega kokku kastme ained. Vala heeringatükkidelt marinaad, vala peale kaste ning sega kõik korralikult läbi. Serveeri kas värskete keedetud kartulitega või koos musta leivaga.